گزارش برنامۀ صعود شانه کوه مورخ ۳۱ مرداد و ۱ شهریور ۱۴۰۳

برنامۀ صعود شانه کوه مورخ ۳۱ مرداد و ۱ شهریور ۱۴۰۳ با حضور اعضای زیر اجرا گردید:

۱- حسین معینی فر (سرپرست) ۲- محسن سرابی (گزارش) ۳- نسیم جلالیان ۴- امین پروانه ۵- علی الماسی ۶- زهرا عزیزی ۷- حسین سلیمانی ۸- اکبر صادقی

ارتفاع ابتدا مسیر: 2280 متر
ارتفاع قله: 4465 متر
منطقه: علم چال – کلاردشت – مازندران
وسیله دسترسی به منطقه (همراه کرایه): خودرو شخصی
وضعیت هوا: آفتابی

زمان بندی برنامه شانه کوه:
(روز اول):
12:40 قرارگاه ونداربن
18:30 پناه‌گاه سرچال
(روز دوم):
4:40 حرکت از پناه‌گاه به سمت قله
11:20 قله
18:15 پایان برنامه

وضعیت مسیر: دارای پاکوب مشخص در تمام طول مسیر

وضعیت حیات وحش و گیاهان (فقط حیوانات و گیاهانی که مشاهده شد): نوعی پرنده شکاری – درختچه‌های جنگلی – گون

وضعیت زباله: مسیر به نسبت پاکیزه و عاری از زباله بود

آیا قله صعود شد؟ بله

شرح صعود و کروکی مسیر قله شانه کوه:

محل قرار جهت آغاز صعود، قرارگاه فدراسیون واقع در روستای رودبارک – از توابع شهرستان کلاردشت – بود. ساعت 11 صبح روز چهارشنبه مورخ 31 مرداد 1403، دوستان که همگی با ماشین‌های شخصی خود به آنجا آمده بودند، دور هم جمع شده به توصیه‌های آقای معینی‌فر سرپرست محترم برنامه گوش داده و سپس توسط پاترول‌هایی که از قبل هماهنگ شده بود، همگی به سمت قرارگاه ونداربن حرکت کردیم. جهت رفتن به منطقه علم چال، مسیر صعود از کنار قرارگاه ونداربن بوده و با عبور از کنار رودخانه در نهایت بر روی یال منتهی به دشت سرچال قرار گرفتیم. لازم به ذکر است یکی از نقاط شاخص مسیر در نیمه ابتدایی آن عبور از کنار یک تکه سنگ بزرگ به نام سنگ کشتی است که ویژگی اصلی آن وجود یک چشمه آب شیرین در مجاورت آن است که برای نوشیدن آب و استراحت فضای مناسبی است. پس از عبور از کشتی سنگ، دامنه کوه را به سمت غرب ادامه داده و با عبور از یک شیب نسبتا تند وارد دشت سرچال شدیم. لازم به ذکر است که در این بخش از مسیر، قله پسندکوه درست در سمت چپ ما( به نسبت مسیر حرکت در بخش جنوبی راه) در تمام طول مسیر قابل مشاهده بود. بعد از حدود بیست دقیقه پیمایش در ساعت 18:30 در منطقه سرچال به پناه‌گاهی با همین نام در بخش شمالی آن رسیده و گروه جهت شب‌مانی و استراحت وارد ساختمان آن شد. پناه‌گاه امکانات خوبی نظیر برق، تخت خواب، آب آشامیدنی و سرویس بهداشتی دارد. همچنین یک ایستگاه سنجش سرعت باد و پایش عوامل محیطی جهت نظارت دائمی بر روی یخچال‌های طبیعی منطقه علم چال در مجاورت ساختمان پناه‌گاه وجود دارد.

پس از استراحت روز اول، ساعت 4:40 روز اول شهریور، گروه جهت صعود به سمت شانه‌کوه حرکت خود را به سرقدمی آقای معینی‌فر آغاز نمود. مسیر عبور از داخل منطقه علم‌چال به سمت غرب و از جنوب دامنه کوه میان‌سه‌چال است. در طی مسیر، به ترتیب قله‌های سیاه‌کمان و سیاه‌سنگ‌ها در سمت چپ مسیر پیمایش قابل مشاهده هستند. پس از دور زدن قله میان‌سه‌چال، بر روی مسیر جدیدی قرار گرفتیم که از مجاورت جان پناه قدیمی علم‌چال ( که اکنون متأسفانه تخریب شده و بقایای آن باقی است) عبور می‌کند. در این نقطه دیواره باشکوه علم کوه و گرده آلمان‌ها در سمت جنوبی مسیر قابل مشاهده هستند. همچنین یخچال‌های طبیعی موجود در منطقه، در نقاط خاصی که شکافی در سطح آنها به وجود آمده مناظر بدیع و زیبایی برای کوهنوردان به ارمغان آورده اند. پس از حدود دو ساعت پیمایش در منطقه علم چال به محلی رسیدیم که شروع مسیر اختصاصی صعود به قله شانه کوه به حساب می‌آمد. در اینجا بنا به صلاحدید سرپرست برنامه، گروه به دو بخش تقسیم شد و یکی از دو گروه جهت صعود عازم قله شدند. لازم به ذکر است که مسیر صعود شانه کوه از دامنه جنوبی آن است و بخشی از آن با مسیر افرادی که قصد صعود به قله علم کوه از مسیر گرده آلمان‌ها را دارند، مشترک است. در نهایت ساعت 11:15 دقیقه صبح گروه به زیر قله رسید و با توجه به شرایط فیزیکی قله شانه کوه که رسیدن به بالای آن نیازمند ابزار فنی و دانش سنگ نوردی است، تا آخرین جایی که به شکل ایمن امکان صعود وجود داشت، گروه صعود کرده و عکسی به یادگار گرفتند. مسیر بازگشت نیز دقیقا مشابه با مسیر رفت بوده و گروه در نهایت در ساعت 18:15 همان روز در محل قرارگاه ونداربن، برنامه را به سلامت به پایان رساند. در ادامه کروکی مسیر صعود و فرود قابل مشاهده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *